“Ik was onzeker over mijn salarisgesprek: hoe weet je of dat wat je vraagt ook realistisch is? Door het advies wist ik met overtuiging waar ik voor ging en zag ik het gesprek met vertrouwen tegemoet. Mijn salaris ging met 25% omhoog!"

Afzender: Anna
CARO RITSMA

Al ruim 6 jaar help ik professionals met het gesprek over hun salaris: de complete voorbereiding en hoe ze het gesprek kunnen voeren zonder zichzelf te forceren.

Dat een gesprek over je salaris lastig is, weet ik als geen ander. Voordat ik HR manager werd had ik geen idee waar ik moest beginnen. Hoe kon ik nu bepalen wat ik waard was? Hoe moest ik zeggen dat ik meer salaris wilde? En wat als de ander 'nee' zou zeggen: dan was ik toch uitgepraat? Daarnaast had ik allerlei twijfels over mezelf. Ik was een gemotiveerde medewerker, die ook wel kwaliteit leverde. Maar mijn werk was niet perfect en tijdens functioneringsgesprekken waren er altijd wel wat dingen die beter konden. Ik vond het lastig te beoordelen of een hoger salaris reëel was. Ook voelde ik me totaal niet op mijn gemak bij dit onderwerp, vond het gênant om over geld te praten. Het gevolg hiervan was, dat ik tijdens een arbeidsvoorwaardengesprek voor een nieuwe baan, maar 1 ding wilde: direct akkoord gaan en ... wegwezen!

Dat veranderde allemaal toen ik HR manager werd. Er ging echt een wereld voor me open. Ik leerde hoe kwaliteiten werden gewogen, welke afwegingen de organisatie maakte voor een hoger salaris en dat een medewerker bij lange na niet zo machteloos is, als vaak gedacht. Ik had inzage in alle salarissen en budgetten, dat was echt een eyeopener. En ik voerde natuurlijk ook salarisonderhandelingen met medewerkers. Deze gesprekken ging ik altijd in met een marge om nog omhoog te gaan, maar ik merkte dat hier zelden naar gevraagd werd.

Tot mijn eigen verbazing vond ik het na verloop van tijd ook echt leuk om over mijn eigen salaris in gesprek te gaan. Het ging me goed af, bij mijn laatste baan in loondienst wist ik zelfs ruim 15% boven het geboden maximum uit te komen. Ik heb het zelf ervaren: een succesvol gesprek over je salaris kan je leren!

Met vertrouwen in gesprek gaan over je salaris

De afgelopen 5 jaar heb ik al vele professionals aan een hoger salaris geholpen. Zowel bij hun nieuwe werkgever als op hun huidige werkplek. Met mijn kennis van de andere kant van de tafel werkten ze stap voor stap toe naar een succesvol gesprek over hun salaris. Door de goede voorbereiding kregen ze zelfvertrouwen en wisten ze zichzelf te blijven tijdens het gesprek. Hun salaris steeg hierdoor aanzienlijk: meestal tussen 10-25%, soms flink meer. Maar dat was niet de enige opbrengst: hun eigenwaarde, vertrouwen in kwaliteiten en energie kregen een enorme boost.

​Wil jij dat ook? Bereid je salarisgesprek dan voor met:

 • ​1 op 1 ondersteuning en advies;
 • ​een concreet plan van aanpak, dat werkt;
 • ​maatwerk voor jou in jouw situatie;
 • ​beproefde methoden uit de praktijk;
 • ​gezamenlijke voorbereiding op het gesprek.

Op internet vind je best goede tips, maar:

 • ​Helpen die je in te schatten wat voor jou een realistisch salarisdoel is?
 • ​Bieden die jou het beste plan van aanpak in jouw situatie?
 • ​Geven die jou het gevoel dat je er niet alleen voor staat?
 • ​Werk je daarmee aan het zelfvertrouwen dat je in het gesprek nodig hebt?
 • ​Haal je er zo wel uit wat er voor jou inzit, wat je écht waard bent?

Dit zijn de momenten voor een gesprek over een hoger salaris:

 • ​arbeidsvoorwaardengesprek bij je nieuwe werkgever;
 • ​​jaargesprek bij je huidige werkgever;
 • ​​contractverlenging;
 • ​nieuwe of zwaardere functie bij huidige werkgever.

​Of kom meteen in actie, wanneer je ontdekt dat:

 • ​je beloning niet volgens de regels is;
 • ​je beloning uit de pas loopt bij vergelijkbare collega's;
 • ​je akkoord blijkt te zijn gegaan op grond van onjuiste informatie.

Speciale bonus

Wanneer je kiest voor het Traject of Excellent advies krijg je als extra bonus mijn E-book 'Argumenten inzetten'. Dit is een waardevol naslagwerk waarin je precies leest welke argumenten jouw weg naar een hoger salaris goed ondersteunen en hoe je deze in kunt zetten. Natuurlijk kan je dit E-book keer op keer opnieuw gebruiken. Handig, want je zult tijdens je hele loopbaan deze gesprekken moeten voeren.

​De komende maanden een salarisgesprek?
Boek nu vast een advies, dan ben je ervan verzekerd dat ik kan helpen. Het daadwerkelijke adviesgesprek kan je natuurlijk inplannen op het moment dat het voor jou het beste is.​​​​

Niet iedereen heeft dezelfde behoefte aan ondersteuning en advies, daarom kan je kiezen uit verschillende pakketten. Het Compact advies is alleen geschikt wanneer je zelf al voldoende ervaring en vertrouwen in het salarisgesprek hebt en vooral wilt sparren om de puntjes op de i te zetten. Ligt het voor jou anders en heb je nog wat vragen en onzekerheden, kies dan voor het Traject, dan ben je ook verzekerd van advies voor het vervolg (en dat is er altijd ;-) ), de ervaring leert dat een uur vervolgadvies toereikend is. Wil jij 'the works'? Met Excellent ben je verzekerd van onbeperkt vervolgadvies, tot aan de afronding van je onderhandeling.
Dit advies raad ik je aan wanneer je voor een complexe situatie staat en/of extra veel onzekerheden ervaart in de aanloop naar het gesprek.

Kom je er niet uit? 
Neem dan even contact op.

​Compact


Voorbereidende opdracht

Plan van aanpak

1,5 uur adviesgesprek

(skype/tel)


​€ 297,-

​Traject


Voorbereidende opdracht

Plan van aanpak

2 uur adviesgesprek

​(skype/tel) *

1 uur vervolgadvies

​E-book 'Argumenten inzetten'


€ 397,-

* op locatie meerkosten € 35,-

​Excellent


Voorbereidende opdracht

Plan van aanpak

2 uur adviesgesprek

(op locatie)

Vervolgadvies tot de afronding

E-book 'Argumenten inzetten'


​€ 597,-

Niet goed? Geld terug garantie!

Misschien twijfel je of in jouw situatie wel een hoger salaris mogelijk is. Je kunt me daar altijd even (vrijblijvend) over bellen, dan denk ik met je mee.
​Daarnaast geef ik je graag de volgende garantie.
Mocht het zo zijn dat je een advies hebt gekocht en je denkt tijdens het eerste halfuur van het adviesgesprek dat het toch niets voor je is, dan kan je het gesprek meteen stopzetten en krijg je gewoon het gehele bedrag (met uitzondering van de locatiekosten ad € 35,-, indien van toepassing).

​Hoe snel verdien ik mijn investering weer terug?

​Hoe snel je je investering terugverdient, hangt natuurlijk af van de salarisverhoging die je realiseert. Eerder kregen professionals na advies een verhoging tussen 10 en 25%.
Een paar voorbeelden wat je bij deze verhogingen jaarlijks meer gaat verdienen:

Huidige salaris € 3.000 + 10% verhoging = € 3.600 bruto per jaar, bij 25% is dat
€ 9.000 bruto per jaar.

Huidige salaris € 4.000 + 10% verhoging = € 4.800 bruto per jaar, bij 25% is dat

 12.000 bruto per jaar.

Huidige salaris € 5.000 + 10% verhoging = € 6.000 bruto per jaar, bij 25% is dat
€ 15.000 bruto per jaar.

​Je kunt je investering dus heel snel terugverdienen!

​Bovendien zal het advies je altijd meer oplerveren dan alleen een hoger salaris: meer eigenwaarde, waardering en energie op je werk.


​Spreken we elkaar?

Een salarisgesprek is gauw voorbij, maar een loonstrook komt elke maand terug. En wanneer je daar niet de waarde van je bijdrage op terugziet, zal dat keer op op keer een pijnlijke confrontatie zijn. Vroeg of laat heeft dat voor jou persoonlijke consequenties: minder werkplezier, onderpresteren en je krijgt niet de loopbaan die je had kunnen hebben. Je verdient beter dan dat.

Ik heb inmiddels al vele malen gezien dat een goed salarisgesprek dit perspectief helemaal kan veranderen. Je bent niet machteloos in dit gesprek en je hoeft het niet alleen te doen. Ik help je graag.​