Jouw salarisgesprek, de amaryllis en belangrijk nieuws

Een tijdje terug volgde ik een schrijftraining. Als oefening moesten we uit een stapel kaarten van planten en bloemen een kaart kiezen en daar wat over schrijven.

Ik koos meteen voor de amaryllis. Mooi ding.

De amaryllis

Wekenlang zit je in het donker naar een pot met aarde te staren en dan gebeurt het. Op een dag sta je op en zie je opeens dat er een piepklein puntje van een groene stengel uit de aarde steekt.

Daarna gaat het hard.

Al schrijvende kwam ik op een gedachte die mij verraste.

Eigenlijk ben ik zelf ook een amaryllis.

En: jouw salarisgesprek is dat zeker.

Een hoger salaris heeft tijd nodig

Als je pas vlak voor je salarisgesprek gaat voorbereiden, maak je het jezelf ontzettend lastig. Je hebt niet genoeg gehad; om je waarde te bepalen, goede argumenten te kiezen en voor te bereiden op de obstakels in het gesprek. Je bent zelf onvoldoende overtuigd en daardoor weet je de ander niet te overtuigen Nog erger is het als te laat bezig bent met je salaris bij een nieuwe werkgever; dan kunnen je kansen zelfs al geslonken zijn.

Het afgelopen jaar heb ik hierop zitten puzzelen: hoe zorg ik ervoor dat jij niet in deze zenuwslopende situatie terecht komt?

Keep calm – de hoger salaris academie komt eraan.

Een online platform met al mijn kennis uit 6 jaar salarisonderhandel-praktijk; hoe je stap voor stap je salarisgesprek voorbereid, vertrouwen en overtuiging opbouwt en waar je ook nog eens je vragen kan stellen. En dat alles op het moment dat het jóu uitkomt.

In december gaan de deuren van de academie open en ik verwacht jou daar te zien. Niet alleen omdat jij de waardering en erkenning van een hoger salaris verdient, maar ook omdat je het wel héél makkelijk ga maken om nu de stap naar een hoger salaris te gaan zetten.

Ik hou je op de hoogte;)

Eén antwoord op “Jouw salarisgesprek, de amaryllis en belangrijk nieuws”

  1. Zeer benieuwd naar je academie, aangezien een korte les mij al veel inzichten gaven. Houd me op de hoogte.

Reacties zijn gesloten.