Klopt mijn salaris wel?

Onlangs hoorde ik een opmerkelijk salarisverhaal.

Het ging over Veerle; postacademisch opgeleid en 10 jaar IT ervaring. Al die jaren had ze hard gewerkt bij een snel groeiende IT ontwikkelaar, die behoorlijk succesvol in de markt was. Haar aandeel in dat succes was aanzienlijk en dat beviel haar goed. Echt cutting edge bezig zijn en zien dat de wereld erop zit te wachten.

Kortom, geen vuiltje aan de lucht.

Totdat ze bij toeval een overzicht van alle salarissen onder de klep van het kopieerapparaat vond en die begon ze te lezen. Ze vertelde: “Ik verdiende minder dan de secretaresse. En die werkte ook nog parttime.”

Waarschijnlijk was ze liever uit een reuzenrad gevallen.
Of in een arctisch wak.

Dit liep natuurlijk niet goed af. Hoewel ze helemaal niet wegwilde bij haar werkgever, Veerle kon ze geen seconde langer meer blijven.

Het was een harde les, van een waardeloze werkgever, maar ook Veerle had hier een aandeel in. Ze had het onderwerp ‘salaris’ altijd vermeden en nooit haar marktwaarde onderzocht. Daardoor liet ze zich makkelijk om de tuin leiden en er zijn zat werkgevers die daar meteen gebruik van maken.

Gelukkig kom ik dit soort extreme verhalen niet vaak tegen, maar wel dat het voor de meeste mensen heel lastig blijkt te zijn om te bepalen wat hun marktwaarde is.

Vind jij dat ook lastig?

Of is het gewoon tijd om weer eens een salaris check-up te doen?

Meld je dan meteen aan voor mijn webinar ‘Klopt mijn salaris wel?’
Daarin ga ik precies vertellen hoe je erachter kan komen wat jouw werk op de arbeidsmarkt waard is.

Het webinar wordt gehouden op 16 en 19 november a.s. om 20.00 uur.

Overigens kwam het later goed met het salaris van Veerle. Ze was weliswaar veel geld misgelopen, maar bij een nieuwe werkgever kreeg ze gelukkig wel het salaris dat ze waard was.