Schatgraven op je cv [met tip!]

Aaltje Vincent is in Nederland dé grootheid op het gebied van alles wat te maken heeft met solliciteren, cv en LinkedIn. 

Die positie dankt zij niet alleen aan haar decennialange ervaring als loopbaancoach, maar ook aan de grote rij boeken (bestsellers!) die zij over deze onderwerpen heeft geschreven.

Ik ben al lange tijd onder de indruk van haar werk.

Daarom was ik dan ook heel gelukkig dat ik vandaag haar training bijwoonde: Live cv-coaching voor loopbaanadviseurs.

Je weet, het cv ligt mij na aan het hart: een goed cv en een goed salaris gaan namelijk hand in hand (Ik schreef hier al een e-book over).*

Aaltje had bracht voor de training een kandidaat mee, waarvan zij ter plekke het cv transformeerde.

Dat proces hield het midden tussen schatgraven en goud delven.

Het was een vreugde om te zien hoe de echte waarde van deze kandidaat naar boven werd gehaald met Aaltjes methodiek. We zagen de kandidaat ter plekke groeien.

Wil je weten hoe dat werkt? In 2021 (dus over niet al te lange tijd ) ga ik met deze methode aan de slag en hoor je er meer over.

Deze tip van Aaltje geef ik je alvast mee.

Vertel op je cv ook iets over je (voormalige) werkgever.

Natuurlijk vertel je op je cv van alles over het werk dat je doet en eerder hebt gedaan. Dat kan je extra gewicht geven door ook wat over je werkgever te vertellen. Waar staat deze in het veld? Welke cijfers kan je hierbij geven? Welke andere concrete, onderscheidende details kan je toevoegen?

De waarde van jouw werkgever straalt ook op jou af.

 

(*) Mijn e-book Het waardevol cv – betere gesprekken, hoger salaris vind je HIER.