Was je werk het afgelopen jaar nu meer of minder waard?

Voelde jij je ook schuldig dat je soms te laat opstond of tussendoor de was deed? Of verweet je jezelf dat je niet voldoende discipline had?

Met de jaargesprekken in aantocht, hoor ik het nodige over corona en werk.

Ook Elisa vertelde dat ze zich tekort voelde schieten: ‘Zowel mijn partner als ik moesten thuis werken met kinderen onder de 10, die ook nog eens les moesten krijgen. Dat ging gewoon niet.’

Vorig najaar was dat al in haar jaargesprek aan de orde geweest. Het salaris sloegen ze toen maar over, ondanks gemaakte afspraken.

Maar hoe nu verder? Weer geen hoger salaris?

Dit is mijn benadering.

Jij en ik hebben nog nooit een pandemie meegemaakt. Er werden grote aanpassingen van ons verlangd: op het werk, privé en bij het boodschappen doen. Je moest opeens nadenken over alles wat daarvoor vanzelfsprekend was.

Ook moest je waarschijnlijk onder grote tijdsdruk nieuwe werkwijzen invoeren. Onderwijs en zorg zijn goede voorbeelden daarvan. In andere sectoren vond er een kernexplosie aan digitalisering plaats; in de samenwerking, maar ook in productaanbod.

Dit alles betekent dat je een grote ontwikkeling hebt doorgemaakt, in ieder geval in flexibiliteit en creativiteit. Zeer waarschijnlijk heb je tevens nieuwe dingen geleerd en zijn je vaardigheden gegroeid.

Je waarde is dus gestegen.

Vertel hierover in je jaargesprek. Wat hier bovendien heel fijn bij aansluit: werkgevers hebben de grootste moeite vacatures te vervullen. Daar zal jouw leidinggevende beslist aan denken wanneer je tijdens je jaargesprek of contractverlenging een hoger salaris vraagt.

Elisa deed het: zij gaat een schaal omhoog.